Pilaf rijst

Pilaf rijst is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een gerecht dat bestaat uit rijst, groenten, kruiden en kruidenboter. Het is een gerecht dat veel verschillende smaken en texturen combineert om een heerlijke maaltijd te creëren. In dit recept zal ik u laten zien hoe u een heerlijke pilaf rijst kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes basmati rijst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1/2 theelepel komijnpoeder

– 1/2 theelepel kurkuma

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje gedroogde rozijnen

– 1/2 kopje gesneden amandelen

– 2 kopjes kippenbouillon

– 2 eetlepels kruidenboter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 3-4 minuten, of totdat de ui zacht is.

2. Voeg de knoflook, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog eens 1 minuut.

3. Voeg de rijst toe en bak deze gedurende 1 minuut.

4. Voeg de rozijnen, amandelen en kippenbouillon toe en breng aan de kook.

5. Zet het vuur laag en laat de rijst 15-20 minuten zachtjes koken, of totdat de rijst gaar is.

6. Voeg de kruidenboter toe en roer goed door.

7. Serveer de pilaf rijst warm.

Pilaf rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven