Pietermannen

Pietermannen zijn een heerlijk zoet gebak dat al eeuwenlang in Nederland wordt gegeten. Het is een klassiek gebak dat gemaakt wordt van een deeg van bloem, suiker, eieren, boter en melk. Het deeg wordt vervolgens gevormd tot kleine balletjes die gebakken worden tot ze goudbruin en knapperig zijn. Deze heerlijke pietermannen zijn perfect als tussendoortje of als dessert. Hieronder volgt het recept voor het maken van pietermannen.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram suiker
– 2 eieren
– 250 gram boter
– 250 ml melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, eieren, boter en melk in een kom en kneed het deeg tot een soepel geheel.

3. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.

4. Snijd het deeg in kleine ronde stukjes van ongeveer 2 cm.

5. Leg de stukjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bak de pietermannen in de oven gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

7. Laat de pietermannen afkoelen en geniet ervan!

Pietermannen

Geef een reactie

Schuiven naar boven