Pho is een traditionele Vietnamese soep die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. De basis van de soep is een kruidige bouillon, die wordt gemaakt met kruiden, vlees of vis en rijstnoedels. Daarnaast kunnen er verschillende toppings worden toegevoegd, zoals koriander, basilicum, lente-uitjes, chilipepers en limoensap. In dit recept leer je hoe je een heerlijke pho kunt maken.
Ingrediënten:
– 2 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels vissaus
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
– 2 theelepels gemberpoeder
– 2 theelepels korianderpoeder
– 2 theelepels kurkumapoeder
– 2 theelepels zwarte peper
– 2 kippenbouten
– 200 gram rijstnoedels
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
– 1 bosje koriander, gehakt
– 1 bosje basilicum, gehakt
– 1 limoen, in partjes gesneden
– 1 rode chilipeper, in dunne ringen gesneden
– 2 eetlepels sesamolie
– 2 eetlepels vissaus
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels honing
– 2 eetlepels limoensap
Bereidingswijze:
1. Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Voeg de vissaus, sojasaus, knoflook, lente-uitjes, gemberpoeder, korianderpoeder, kurkumapoeder en zwarte peper toe. Laat het geheel 10 minuten koken.
2. Voeg de kippenbouten toe en laat het geheel nog eens 10 minuten koken.
3. Voeg de rijstnoedels toe en laat het geheel nog eens 5 minuten koken.
4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de komkommer, koriander, basilicum, limoen, chilipeper, sesamolie, vissaus, sojasaus, honing en limoensap toe. Laat het geheel 2 minuten bakken.
5. Voeg de bakmix toe aan de kippenbouillon en laat het geheel nog eens 5 minuten koken.
6. Serveer de pho met de bakmix en de limoenpartjes.
Eet smakelijk!