Phacelia

Phacelia is een veelzijdige plant die veel voedingsstoffen bevat. Het is een geweldige bron van vezels, vitamine C, calcium, ijzer en magnesium. Het is ook een goede bron van antioxidanten en heeft een aantal anti-inflammatoire eigenschappen. Phacelia is een heerlijke toevoeging aan veel gerechten en is een geweldige manier om je voedingsinname te verbeteren. Hieronder volgt een recept voor Phacelia met knoflook en olijfolie.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 kopjes fijngehakte phacelia

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 kopje gehakte peterselie

– 1/4 kopje gehakte basilicum

– 1/4 kopje gehakte koriander

– 1/4 kopje gehakte citroenmelisse

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de phacelia toe en bak deze 2 minuten.

4. Voeg het zout, peper, peterselie, basilicum, koriander en citroenmelisse toe en bak nog 2 minuten.

5. Serveer warm.

Phacelia

Geef een reactie

Schuiven naar boven