Petit gateau

Petit Gateau is een heerlijk Franse dessert dat bestaat uit kleine, gebakken cakes die worden geserveerd met een laagje chocolade of andere glazuur. Het is een perfecte traktatie voor een speciale gelegenheid of gewoon als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt een recept voor het maken van petit gateau.

Ingrediënten:

– 2 eieren

– 1/2 kopje suiker

– 1/2 kopje bloem

– 1/4 kopje boter, gesmolten

– 1/4 theelepel bakpoeder

– 1/4 theelepel vanille-extract

– 1/4 kopje melk

– 1/4 kopje chocolade- of andere glazuur

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de bloem, bakpoeder, vanille-extract en gesmolten boter toe en meng tot een glad beslag.

4. Voeg de melk toe en meng tot een glad beslag.

5. Vet een muffinpan in met boter en giet het beslag in de vormpjes.

6. Bak de petit gateau’s in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

7. Laat de petit gateau’s afkoelen en bestrijk ze met de chocolade- of andere glazuur.

8. Serveer de petit gateau’s warm of koud. Geniet ervan!

Petit gateau

Geef een reactie

Schuiven naar boven