Petehbonen

Petehbonen zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept worden de petehbonen gekookt met kruiden en specerijen, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Serveer de petehbonen met wat rijst of een salade voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten

– 500 gram petehbonen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze

1. Was de petehbonen en laat ze uitlekken.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de petehbonen toe en roer goed.

5. Voeg genoeg water toe om de bonen te bedekken en breng aan de kook.

6. Laat de bonen op een laag vuur koken tot ze gaar zijn. Roer af en toe.

7. Serveer de petehbonen met wat rijst of een salade.

Petehbonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven