Pesto genovese

Pesto Genovese is een klassieke Italiaanse saus die wordt gemaakt met basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie. Het is een heerlijke saus die perfect is voor het serveren met pasta, maar ook geschikt is voor het maken van salades, sandwiches en andere gerechten. Hieronder volgt een recept voor Pesto Genovese.

Ingrediënten:

– 2 kopjes verse basilicum blaadjes
2 teentjes knoflook, geperst
– ½ kopje Parmezaanse kaas, geraspt
– ¼ kopje pijnboompitten
– ½ kopje olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Doe de basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, olijfolie, zout en peper in een keukenmachine of blender.

2. Mix alles tot een gladde saus.

3. Breng op smaak met zout en peper.

4. Serveer de pesto bij pasta, salades, sandwiches of andere gerechten.

Pesto genovese

Geef een reactie

Schuiven naar boven