Perentaart

Perentaart is een heerlijke, zoete traktatie die perfect is voor een speciale gelegenheid. Deze taart is gemaakt met verschillende lagen van zoete peren, een knapperige korst en een romige crème. Het is een heerlijke combinatie van smaken en texturen die iedereen zal waarderen. Hieronder volgt het recept voor perentaart.

Ingrediënten:

– 2 pakken kant-en-klare deeg
– 2 kilo peren, geschild en in plakjes gesneden
– 2 eetlepels citroensap
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje bloem
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1/2 kopje amandelschaafsel
– 1/2 kopje kokosrasp
– 1/2 kopje roomkaas
– 1/2 kopje slagroom

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork.

3. Meng de peren, citroensap, suiker, bloem en boter in een kom.

4. Verdeel het perenmengsel over het deeg.

5. Bestrooi de taart met amandelschaafsel, kokosrasp en roomkaas.

6. Bak de taart gedurende 30-35 minuten in de oven.

7. Laat de taart afkoelen en garneer met slagroom.

8. Serveer de perentaart en geniet ervan!

Perentaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven