Pepernoten taart

Pepernoten taart is een heerlijke traktatie voor de feestdagen. Deze taart is gemaakt met een kruimelige bodem, een romige vulling en een topping van pepernoten. Het is een leuke manier om de feestdagen te vieren met een heerlijke taart. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke pepernoten taart.

Ingrediënten:

– 200 gram pepernoten
– 200 gram boter
– 200 gram bloem
– 2 eieren
– 200 gram suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel vanille extract
– 1/2 theelepel zout
– 200 ml slagroom
– 200 gram roomkaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, zout en pepernoten in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot een kruimelig deeg.

4. Vet een springvorm in en druk het deeg in de vorm.

5. Bak het deeg in de oven voor 15 minuten.

6. Klop de eieren, suiker en vanille extract in een kom tot een luchtig mengsel.

7. Voeg de roomkaas en slagroom toe en klop het mengsel tot een glad geheel.

8. Giet het mengsel over het gebakken deeg en bak de taart nog eens 25 minuten in de oven.

9. Laat de taart afkoelen en bestrooi met pepernoten.

10. Serveer de taart en geniet ervan!

Pepernoten taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven