Peper roomsaus

Peper roomsaus is een heerlijke saus die je bij veel gerechten kunt serveren. Het is een klassieke saus die je gemakkelijk zelf kunt maken met een paar ingrediënten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke peper roomsaus kunt maken die je bij allerlei gerechten kunt serveren.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 kop melk

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper

– 1/4 theelepel gedroogde peterselie

– 1/4 theelepel gedroogde tijm

– 1/4 theelepel gedroogde oregano

– 1/4 theelepel gedroogde basilicum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat de bloem 1 minuut bakken.

3. Voeg de melk toe en roer goed. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg het zout, de peper, de peterselie, de tijm, de oregano en de basilicum toe en roer goed.

5. Laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken.

6. Haal de saus van het vuur en serveer bij je favoriete gerechten.

Peper roomsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven