Penne

Penne met tomatensaus is een klassieke Italiaanse maaltijd die eenvoudig te maken is en heerlijk smaakt. Deze versie is gevuld met kleine stukjes kip, champignons en paprika, en geserveerd met een heerlijke tomatensaus. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond.

Ingrediënten:

– 300 gram penne
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 200 gram kipfilet, in kleine stukjes
– 200 gram champignons, in plakjes
– 1 rode paprika, in kleine stukjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel basilicum
– 1 theelepel suiker
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg de kip, champignons en paprika toe en bak deze 5 minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, suiker, zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Giet de penne af en voeg deze toe aan de tomatensaus.

6. Roer alles goed door elkaar en warm het geheel nog even op.

7. Serveer de penne met tomatensaus meteen.

Penne

Geef een reactie

Schuiven naar boven