Penne gehakt

Penne gehakt is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Het is een heerlijke combinatie van pasta, gehakt en een saus van tomaten, uien en knoflook. Het is een gerecht dat je met gemak kunt variëren door er bijvoorbeeld groenten aan toe te voegen. Hieronder volgt het recept voor penne gehakt.

Ingrediënten:

– 250 gram penne
– 250 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 blik tomatenblokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur totdat de ui glazig is.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt totdat het gaar is.

4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de gekookte penne toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de penne gehakt meteen.

Penne gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven