Patrijs

Patrijs met kruidige aardappelpuree is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Het is een gerecht dat zowel smakelijk als voedzaam is. De kruidige aardappelpuree is een heerlijke combinatie met de sappige patrijs. Dit recept is eenvoudig te maken en zal zeker indruk maken op je gasten.

Ingrediënten:

– 2 patrijzen
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels kruidenmix (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, salie, oregano)
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1 kopje aardappelpuree

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de olijfolie en boter in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de kruidenmix, bloem, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de witte wijn en kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het mengsel 5 minuten koken.

5. Leg de patrijzen in een ovenschaal en giet het kruidenmengsel erover.

6. Bak de patrijzen in de oven gedurende 25 minuten.

7. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8. Serveer de patrijzen met de kruidige aardappelpuree.

Patrijs

Geef een reactie

Schuiven naar boven