Pate en croute

Pâté en croute is een klassiek Frans gerecht dat al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijke combinatie van een kruidige pâté, gecombineerd met een knapperige, gebakken korst. Het is een perfecte maaltijd voor een feestelijke gelegenheid of een speciale gelegenheid. Hieronder volgt een recept voor pâté en croute.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels tijm
– 2 eetlepels rozemarijn
– 2 eetlepels peterselie
– 2 eetlepels dragon
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels peper
– 2 eetlepels mosterd
– 2 eetlepels worcestersaus
– 2 eetlepels cognac
– 2 eetlepels roomboter
– 1 pakje bladerdeeg

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, tijm, rozemarijn, peterselie, dragon, zout en peper toe. Bak de ingrediënten gedurende 5 minuten.

3. Voeg de kipfilet toe en bak deze gedurende 10 minuten.

4. Voeg de mosterd, worcestersaus en cognac toe en laat het geheel nog 5 minuten bakken.

5. Voeg de roomboter toe en laat het geheel nog 5 minuten bakken.

6. Haal de pan van het vuur en laat de pâté afkoelen.

7. Rol het bladerdeeg uit en leg de pâté erop.

8. Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen goed aan.

9. Bak de pâté en croute gedurende 25 minuten in de oven.

10. Serveer de pâté en croute warm.

Pate en croute

Geef een antwoord

Schuiven naar boven