Patatje rendang

Patatje rendang is een heerlijke combinatie van krokante patat en een pittige rendang saus. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke patatje rendang kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel kaneelpoeder
– 1 blikje kokosmelk
– 1 eetlepel bruine suiker
– 1 eetlepel ketjap manis
– 1 eetlepel limoensap
– 1 eetlepel fijngehakte koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met olie. Bak de aardappelblokjes in de oven gedurende 20 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

3. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, sambal oelek, komijnpoeder, kaneelpoeder, kokosmelk, bruine suiker, ketjap manis en limoensap toe. Roerbak alles gedurende 5 minuten.

4. Voeg de gebakken aardappelblokjes toe aan de pan en roerbak alles nog eens 5 minuten.

5. Garneer de patatje rendang met fijngehakte koriander en serveer direct.

Patatje rendang

Geef een reactie

Schuiven naar boven