Pastitio

Pastitio is een Grieks gerecht dat bestaat uit lagen van pasta, gehakt en bechamelsaus. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een familiediner of een feestelijke maaltijd. Dit recept is een klassieke versie van pastitio, met een knapperige korst van bechamelsaus en een sappige, smaakvolle vulling. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het resultaat is een heerlijke maaltijd die iedereen zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 500 gram macaroni
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 koppen melk
– 1/2 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

4. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

5. Voeg de tomatenpuree, oregano, kaneel, zout en peper toe en roer goed. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de macaroni toe en roer goed.

7. Smelt de boter in een kleine pan en voeg de bloem toe. Roer goed en laat het geheel 1 minuut zachtjes koken.

8. Voeg de melk toe en roer goed. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

9. Voeg de kaas toe en roer goed.

10. Voeg de bechamelsaus toe aan het gehaktmengsel en roer goed.

11. Vet een ovenschaal in en voeg het gehaktmengsel toe.

12. Voeg de bechamelsaus toe en verdeel deze gelijkmatig over het gehaktmengsel.

13. Bestrooi met de resterende kaas.

14. Bak de pastitio in de oven gedurende 30 minuten.

15. Serveer de pastitio warm.

Pastitio

Geef een reactie

Schuiven naar boven