Pastinaaksoep

Pastinaaksoep is een heerlijke, voedzame soep die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van pastinaak, ui, knoflook, kruiden en room. De soep is zacht van smaak en heeft een romige textuur. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor pastinaaksoep.

Ingrediënten:

– 2 grote pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 laurierblaadjes
– 2 l groentebouillon
– 2 el olijfolie
– 1 tl gedroogde tijm
– 1 tl gedroogde rozemarijn
– 1 tl gedroogde oregano
– 1/2 tl zout
– 1/4 tl peper
– 1/2 kop room

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de pastinaak, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

4. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer.

5. Voeg de room toe en warm de soep nog een paar minuten.

6. Serveer de soep met wat extra room en wat vers gehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Pastinaaksoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven