Pastinaak zoete aardappel

Pastinaak zoete aardappel is een heerlijke, gezonde en veelzijdige groente die een lekkere aanvulling is op veel gerechten. Het is een goede bron van vezels, vitamine A en C, en heeft een zoete, nootachtige smaak. In dit recept combineer je pastinaak zoete aardappel met knoflook, ui, kruiden en een beetje olijfolie om een heerlijke, gezonde maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 pastinaken zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 ui, gehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de pastinaak zoete aardappel blokjes op een bakplaat en bestrooi met de komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper.

3. Voeg de knoflook, ui en olijfolie toe en meng alles goed.

4. Bak de pastinaak zoete aardappel in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de blokjes zacht en goudbruin zijn.

5. Serveer de pastinaak zoete aardappel met een salade of andere groenten. Geniet ervan!

Pastinaak zoete aardappel

Geef een reactie

Schuiven naar boven