Pastinaak wortel ovenschotel

Deze pastinaak wortel ovenschotel is een heerlijke, gezonde maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte combinatie van zoete pastinaak en knapperige wortelen, gecombineerd met een heerlijke kruidige saus. De ovenschotel is een geweldige manier om deze twee groenten te combineren en is een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.

Ingrediënten:

– 2 pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
– 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje groentebouillon
– 1/2 kopje kokosmelk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de pastinaak en wortelen in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Rooster in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

4. Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.

5. Giet het sausmengsel over de pastinaak en wortelen in de ovenschaal en roer alles goed door elkaar.

6. Zet de ovenschotel terug in de oven en bak nog eens 20 minuten.

7. Serveer de ovenschotel warm met wat extra kokosmelk en verse kruiden.

Pastinaak wortel ovenschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven