Pastinaak puree

Pastinaak puree is een heerlijke, romige en voedzame maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Het is een perfecte manier om de smaak van pastinaak te ervaren. De puree is een geweldige aanvulling op een aantal verschillende gerechten, waaronder vlees, vis, groenten en salades. In dit recept leer je hoe je een heerlijke pastinaak puree kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 grote pastinaken, geschild en in stukjes gesneden

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels melk

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de pastinaakstukjes toe. Kook de pastinaakstukjes ongeveer 10 minuten of tot ze zacht zijn.

2. Giet de pastinaak af en voeg de boter toe. Pureer de pastinaak met een staafmixer tot een gladde puree.

3. Voeg de melk, zout, peper en peterselie toe en roer goed door.

4. Verwarm de puree al roerend tot de gewenste temperatuur.

5. Serveer de pastinaak puree warm met een gerecht naar keuze.

Pastinaak puree

Geef een reactie

Schuiven naar boven