Pastinaak ovenschotel

Deze pastinaak ovenschotel is een heerlijke, gezonde maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte combinatie van knapperige groenten, zoete aardappelen en een heerlijke kaassaus. De ovenschotel is een geweldige manier om de pastinaak te gebruiken, die een heerlijke, nootachtige smaak heeft. De ovenschotel is een geweldige maaltijd voor het hele gezin en is ook een geweldige manier om de restjes van de week te gebruiken.

Ingrediënten:

– 2 grote pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
– 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje geraspte kaas
– 1/2 kopje melk
– 1/4 kopje bloem

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de pastinaak, zoete aardappel, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten.

4. Voeg de geraspte kaas, melk en bloem toe en roer alles goed door elkaar.

5. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de ovenschotel gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

6. Serveer de ovenschotel warm met een salade of groente.

Pastinaak ovenschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven