Pastinaak creme

Pastinaak creme is een heerlijk, romig en voedzaam gerecht dat een perfecte aanvulling is op een maaltijd. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een geweldige manier om pastinaak te gebruiken, een knolgewas dat rijk is aan vezels, vitamine A en C, en mineralen. Hier is een recept voor pastinaak creme dat je zeker zult genieten.

Ingrediënten:

– 2 grote pastinaken, geschild en in stukjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1 kop groentebouillon
– 1 kop slagroom
– 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de pastinaakstukjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de pastinaak in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de stukjes zacht zijn.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, tijm, zout en peper toe en bak gedurende 5 minuten, of totdat de ui zacht is.

4. Voeg de geroosterde pastinaak toe aan de pan en roer goed. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

5. Verwijder de pan van het vuur en pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde creme. Voeg de slagroom toe en roer goed.

6. Breng de creme op smaak met zout en peper. Serveer de creme warm, met geraspte Parmezaanse kaas.

Pastinaak creme

Geef een reactie

Schuiven naar boven