Pasta penne

Pasta Penne is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een klassieker die iedereen kent en waar iedereen van houdt. In dit recept gebruiken we een saus van tomaten, knoflook, ui, paprika en basilicum. Deze saus wordt gecombineerd met de pasta penne en afgemaakt met geraspte kaas. Het resultaat is een heerlijke maaltijd die iedereen zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram pasta penne
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de pasta penne toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Bak deze op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

4. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar en warm het geheel nog even op.

5. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de geraspte kaas. Serveer direct.

Pasta penne

Geef een reactie

Schuiven naar boven