Pasta norma

Pasta Norma is een klassieke Italiaanse pasta-gerecht dat al meer dan een eeuw bestaat. Het is een heerlijke combinatie van smaken en texturen, waarbij gebakken aubergine, tomatensaus en ricotta-kaas samenkomen om een ​​verrukkelijke maaltijd te creëren. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 500 gram pasta (penne of spaghetti)

– 2 aubergines, in plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 200 gram ricotta-kaas
– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verdeel de plakjes aubergine over een bakplaat en bestrooi met de knoflook, olijfolie, oregano, basilicum, zout en peper. Rooster de aubergine in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat deze gaar en goudbruin is.

4. Verwarm de tomatenblokjes in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de geroosterde aubergine toe en laat het geheel 5 minuten sudderen.

5. Voeg de ricotta-kaas toe en roer totdat de kaas is opgelost.

6. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar en verwarm het geheel nog 2-3 minuten.

7. Serveer de pasta met de geraspte Parmezaanse kaas erover. Eet smakelijk!

Pasta norma

Geef een reactie

Schuiven naar boven