Pasta met zalm

Pasta met zalm is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. De combinatie van de zalm met de pasta en de knapperige groenten maakt het een heerlijke maaltijd. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 250 gram pasta

– 200 gram gerookte zalm

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje groene erwten

– 1/2 kopje doperwten

– 1/2 kopje gesneden wortel

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de gerookte zalm toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de erwten, doperwten, wortel, citroensap, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de gekookte pasta toe en meng alles goed.

6. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de peterselie en Parmezaanse kaas.

7. Serveer direct.

Pasta met zalm

Geef een reactie

Schuiven naar boven