Pasta met gehakt

Pasta met gehakt is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een klassieker die iedereen kent en waar iedereen van houdt. Het is een gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken en dat je met verschillende smaken kunt variëren. In dit recept gebruiken we een basis van gehakt, tomatensaus en kaas. Hiermee kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 200 gram geraspte kaas
– 500 gram pasta

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Bak het gehakt in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak het gehakt tot het gaar is.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Giet de pasta af en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Roer goed door.

6. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de pasta met gehakt gedurende 20 minuten.

8. Serveer de pasta met gehakt meteen.

Pasta met gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven