Pasta bolognese

Pasta bolognese is een klassieke Italiaanse maaltijd die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit pasta, gehakt, tomatensaus en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die je in een mum van tijd kunt bereiden. Hieronder volgt het recept voor pasta bolognese.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel paprikapoeder
– 500 gram spaghetti

Bereidingswijze:

1. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt op middelhoog vuur tot het gaar is.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.

3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, tijm en paprikapoeder toe en roer goed door.

4. Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.

5. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus. Roer goed door en laat nog een paar minuten zachtjes koken.

7. Serveer de pasta bolognese met wat geraspte kaas erover. Eet smakelijk!

Pasta bolognese

Geef een reactie

Schuiven naar boven