Pasta arrabiata

Pasta arrabiata is een heerlijke Italiaanse pasta gerecht dat bekend staat om zijn pittige smaak. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. In dit recept gebruiken we gedroogde chilipepers, knoflook, tomatenpuree en verse basilicum om de smaak te versterken. Met deze ingrediënten kun je een heerlijke pasta arrabiata maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram spaghetti
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels gedroogde chilipepers
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 theelepel oregano
– 1/4 theelepel basilicum
– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de spaghetti toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, chilipepers, tomatenpuree, zout, peper, oregano en basilicum toe en bak alles 2-3 minuten.

3. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 2-3 minuten bakken.

4. Serveer de pasta arrabiata met geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Pasta arrabiata

Geef een reactie

Schuiven naar boven