Pasta arrabbiata

Pasta arrabbiata is een klassieke Italiaanse pasta-gerecht dat bekend staat om zijn pittige smaak. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. De basis van het gerecht bestaat uit tomatensaus, knoflook, chilipepers en olijfolie. Hieronder volgt een recept voor pasta arrabbiata.

Ingrediënten:

– 500 gram spaghetti
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 rode chilipepers, fijngehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels gedroogde oregano
– 2 eetlepels gedroogde basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook en chilipepers toe. Bak deze op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten.

3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de oregano, basilicum, zout en peper toe en laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar en laat het nog 2-3 minuten koken.

6. Serveer de pasta arrabbiata met wat extra oregano en basilicum. Eet smakelijk!

Pasta arrabbiata

Geef een reactie

Schuiven naar boven