Pasta amatriciana

Pasta Amatriciana is een klassieke Italiaanse pasta gerecht dat oorspronkelijk uit de stad Amatrice komt. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit pasta, tomatensaus, guanciale (gerookt varkenswangetje) en pecorino kaas. Het is een heerlijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 400 gram spaghetti
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200 gram guanciale, in kleine blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 50 gram geraspte pecorino kaas

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de guanciale toe en bak deze 5 minuten, of totdat het vlees goudbruin is.

4. Voeg de tomatenblokjes, suiker, zout en peper toe en roer goed. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de tomatensaus. Roer goed en laat het geheel nog 5 minuten koken.

6. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de geraspte pecorino kaas. Serveer direct.

Pasta amatriciana

Geef een reactie

Schuiven naar boven