Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca is een klassieke Italiaanse pasta-gerecht dat bekend staat om zijn krachtige smaak. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit een saus van tomaten, olijven, ansjovis, knoflook en kappertjes. Deze ingrediënten worden samengevoegd om een smaakvolle saus te creëren die perfect is voor het serveren met pasta. Hieronder volgt een recept voor pasta alla puttanesca.

Ingrediënten:

– 500 gram spaghetti
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik ansjovisfilets, uitgelekt
– 1/2 kopje kappertjes
– 1/4 kopje olijven, gehalveerd
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de tomatenblokjes, ansjovisfilets, kappertjes, olijven, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de pasta alla puttanesca direct. Eet smakelijk!

Pasta alla puttanesca

Geef een reactie

Schuiven naar boven