Parelhoenfilet met portosaus

Parelhoenfilet met portosaus is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Het is een eenvoudig gerecht dat een geweldige smaak heeft. De saus is een combinatie van port, room, sjalotjes en champignons die de parelhoenfilet een heerlijke smaak geven. Dit recept is een geweldige manier om een speciale maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 4 parelhoenfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 sjalotjes, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels boter
– 1/2 kopje port
– 1/2 kopje room
– 1/2 kopje champignons, in plakjes
– 1/4 kopje peterselie, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

3. Voeg de boter toe en laat smelten. Voeg de port, room, champignons, peterselie, zout en peper toe en breng aan de kook. Laat de saus 5 minuten koken.

4. Leg de parelhoenfilets in een ovenschaal en giet de saus erover.

5. Bak de parelhoenfilets in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de filets gaar zijn.

6. Serveer de parelhoenfilets met de portosaus en geniet ervan!

Parelhoenfilet met portosaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven