Parelgerst

Parelgerst is een heerlijk, voedzaam en veelzijdig ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. Het is een perfecte basis voor een gezonde maaltijd, of je nu een salade, soep of een hoofdgerecht maakt. In dit recept gebruiken we parelgerst om een heerlijke, smaakvolle salade te maken.

Ingrediënten:

– 1 kopje parelgerst
– 2 kopjes water
– 1/2 kopje gedroogde cranberry’s
– 1/2 kopje geroosterde pijnboompitten
– 1/2 kopje gehakte walnoten
– 1/4 kopje olijfolie
– 1/4 kopje citroensap
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Breng de parelgerst en het water aan de kook in een middelgrote pan. Laat het ongeveer 20 minuten koken, of totdat de gerst gaar is.

2. Giet de gerst af en laat het afkoelen.

3. Voeg de cranberry’s, pijnboompitten, walnoten, olijfolie, citroensap, zout en peper toe aan de gerst. Roer alles goed door elkaar.

4. Serveer de salade op kamertemperatuur of koud.

Parelgerst

Geef een reactie

Schuiven naar boven