Parelcouscous

Parelcouscous is een heerlijk, veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een klassieker uit de Marokkaanse keuken en wordt vaak geserveerd als bijgerecht of als hoofdgerecht. In dit recept combineer ik parelcouscous met kip, groenten en een heerlijke kruidige saus. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten:

– 250 gram parelcouscous
– 2 kippenbouten
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel chilipoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kippenbouten op een bakplaat en bestrooi met zout en peper. Bak de kip in de oven gedurende 25 minuten.

3. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook aan.

4. Voeg de paprika, courgette, tomatenblokjes, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder, zout en peper toe en bak nog 5 minuten.

5. Voeg de parelcouscous toe en roer goed door. Voeg vervolgens 250 ml water toe en breng aan de kook.

6. Laat de couscous 10 minuten zachtjes koken.

7. Haal de kip uit de oven en snijd in stukken.

8. Voeg de kip toe aan de couscous en roer goed door.

9. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.

10. Serveer de parelcouscous met kip en groenten. Eet smakelijk!

Parelcouscous

Geef een reactie

Schuiven naar boven