Parelcouscous salade

Parelcouscous salade is een heerlijke, gezonde salade die je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een warme zomerdag, of als bijgerecht bij een barbecue. Deze salade is gevuld met verse groenten, kruiden en parelcouscous. De smaak wordt versterkt door een heerlijke dressing van olijfolie, citroensap en knoflook. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke salade.

Ingrediënten:

– 200 gram parelcouscous
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 komkommer, in blokjes gesneden
– 1 rode ui, fijngehakt
– 1/2 bosje verse koriander, fijngehakt
– 1/2 bosje verse peterselie, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

2. Meng in een grote kom de tomaten, paprika, komkommer, ui, koriander en peterselie.

3. Voeg de olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper toe en meng alles goed.

4. Voeg de afgekoelde parelcouscous toe en meng alles goed.

5. Serveer de salade direct of laat afkoelen in de koelkast.

Eet smakelijk!

Parelcouscous salade

Geef een reactie

Schuiven naar boven