Parelcouscous kip

Parelcouscous kip is een heerlijk, gezond en eenvoudig te bereiden gerecht. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het maar een paar ingrediënten vereist en binnen een half uur klaar is. De parelcouscous, kip en groenten worden gekookt in een kruidige saus, waardoor het een smaakvolle maaltijd wordt. Dit recept is een geweldige manier om de week mee te beginnen.

Ingrediënten:

– 2 kippenborstfilets
– 2 kopjes parelcouscous
– 1 ui, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1/2 kopje olijven, gehalveerd
– 1/2 kopje kikkererwten
– 1/2 kopje tomatenblokjes
– 1/4 kopje olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, olijven, kikkererwten en tomatenblokjes toe en bak ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de kip toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en roer goed door.

5. Voeg de parelcouscous toe en roer goed door.

6. Voeg 1 kopje water toe en breng aan de kook.

7. Zet het vuur laag en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

8. Verplaats het gerecht naar een ovenschaal en zet het 15 minuten in de oven.

9. Serveer de parelcouscous kip met wat extra olijfolie en verse kruiden.

Parelcouscous kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven