Pappadums

Pappadums zijn een lekker en gezond Indisch gerecht dat gemakkelijk thuis te maken is. Het is een dunne, knapperige koek die wordt gemaakt van kikkererwtenmeel. Pappadums zijn heerlijk als snack of als bijgerecht bij een Indisch gerecht. In dit recept leer je hoe je pappadums kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kikkererwtenmeel

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel chili poeder

– 1/2 theelepel bakpoeder

– 1/2 kopje water

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Meng alle droge ingrediënten in een kom.

2. Voeg het water en de olijfolie toe en meng alles goed.

3. Laat het deeg 10 minuten rusten.

4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.

5. Neem een klein stukje deeg en rol het uit tot een dunne plak.

6. Leg de plak in de koekenpan en bak de pappadum aan beide kanten goudbruin.

7. Herhaal dit met de rest van het deeg.

8. Serveer de pappadums warm met een dip naar keuze.

Eet smakelijk!

Pappadums

Geef een antwoord

Schuiven naar boven