Pap

Pap is een heerlijk en voedzaam Afrikaans gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit maïsmeel dat wordt gekookt in water of melk. Het is een populaire maaltijd in veel Afrikaanse landen en wordt vaak geserveerd met een verscheidenheid aan groenten, vlees en vis. Hieronder volgt een recept voor pap met groenten.

Ingrediënten:

– 2 koppen maïsmeel
– 4 koppen water
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1 blikje maïs
– 1 blikje kidneybonen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de paprika, courgette, maïs en kidneybonen toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg het maïsmeel toe en roer goed om.

4. Voeg het water toe en breng aan de kook.

5. Zet het vuur lager en laat het gerecht 10-15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

6. Voeg de paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed om.

7. Laat het gerecht nog 5 minuten koken.

8. Serveer de pap met groenten warm.

Pap

Geef een reactie

Schuiven naar boven