Pannacotta

Pannacotta is een Italiaans dessert dat bestaat uit een gekarameliseerde room. Het is een heerlijk en eenvoudig dessert dat je in een handomdraai kunt maken. In dit recept gebruiken we een paar eenvoudige ingrediënten om een heerlijke pannacotta te maken.

Ingrediënten:

– 500 ml slagroom

– 100 gram suiker
– 1 vanillestokje
– 2 eetlepels gelatinepoeder
– 2 eetlepels koud water

Bereidingswijze:

1. Breng de slagroom, suiker en vanillestokje aan de kook in een steelpan.

2. Meng het gelatinepoeder met het koude water in een kom.

3. Voeg het gelatinemengsel toe aan de kokende slagroom en roer goed.

4. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

5. Verdeel het mengsel over 4-6 kleine pannetjes en zet deze in de koelkast om op te stijven.

6. Serveer de pannacotta met vers fruit of een lekkere saus.

Eet smakelijk!

Pannacotta

Geef een reactie

Schuiven naar boven