Panna cotta

Panna cotta is een heerlijk Italiaans dessert dat gemaakt wordt met room, suiker en gelatine. Het is een licht, romig en smaakvol dessert dat eenvoudig te maken is. In dit recept maken we panna cotta met een heerlijke frambozensaus.

Ingrediënten:

– 500 ml slagroom

– 100 gram suiker

– 2 theelepels vanille-extract

– 2 eetlepels gelatinepoeder

– 250 ml frambozensap

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de slagroom in een pan op middelhoog vuur. Voeg de suiker en vanille-extract toe en roer tot de suiker is opgelost.

2. Voeg het gelatinepoeder toe en roer tot het is opgelost. Laat het mengsel afkoelen.

3. Verwarm het frambozensap in een andere pan op middelhoog vuur. Voeg de suiker en citroensap toe en roer tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel afkoelen.

4. Verdeel het slagroommengsel over 4-6 kleine glazen of kommen. Laat het afkoelen in de koelkast.

5. Verdeel het frambozensap over de glazen of kommen. Laat het afkoelen in de koelkast.

6. Serveer de panna cotta met de frambozensaus. Geniet ervan!

Panna cotta

Geef een reactie

Schuiven naar boven