Pangsit goreng

Pangsit goreng is een heerlijke Indonesische snack die gemaakt wordt van gefrituurde wontonvellen gevuld met een vulling van kip, garnalen en groenten. Het is een populaire snack die vaak wordt geserveerd als een hapje of als een maaltijd. In dit recept leer je hoe je pangsit goreng kunt maken met een heerlijke kruidige saus.

Ingrediënten:

– 20 wontonvellen
– 1 kipfilet, in kleine stukjes gesneden
– 1/2 kopje gesneden garnalen
– 1/2 kopje gesneden wortel
– 1/2 kopje gesneden ui
– 1/2 kopje gesneden champignons
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel gemberpoeder
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel chili poeder
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/4 kopje zoete chilisaus
– 1/4 kopje ketjap manis
– 1/4 kopje olie voor het frituren

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de kip, garnalen, wortel, ui, champignons, sojasaus, sesamolie, gemberpoeder, knoflookpoeder en chili poeder toe aan de pan en bak alles gedurende 5 minuten.

3. Voeg de kippenbouillon, zoete chilisaus en ketjap manis toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

4. Verwarm de olie in een andere pan op middelhoog vuur.

5. Neem een wontonvel en leg het op een werkvlak. Plaats een lepel van het kipmengsel in het midden van het vel. Vouw het vel dicht en druk de randen goed aan. Herhaal dit met de overige wontonvellen.

6. Frituur de pangsit goreng in de olie gedurende 3-4 minuten of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

7. Serveer de pangsit goreng met de zoete chilisaus.

Pangsit goreng

Geef een reactie

Schuiven naar boven