Pan con tomate

Pan con tomate is een traditioneel Spaans gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een simpel gerecht dat bestaat uit geroosterd brood met tomatensaus. Het is een heerlijk en voedzaam ontbijt, lunch of snack. Hieronder volgt een recept voor pan con tomate.

Ingrediënten:

– 2 grote rijpe tomaten

– 2 teentjes knoflook

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 sneetjes wit brood

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de tomaten in kleine stukjes en doe ze in een kom.

3. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de tomaten.

4. Voeg de olijfolie toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

5. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en bestrijk ze met de tomatensaus.

6. Bak de sneetjes brood in de oven gedurende 10-15 minuten.

7. Serveer de pan con tomate warm.

Pan con tomate

Geef een reactie

Schuiven naar boven