Palmkool

Palmkool is een heerlijke, veelzijdige groente die een lekkere aanvulling is op veel gerechten. Het is een kruising tussen kool en palm, waardoor het een unieke smaak heeft. In dit recept wordt palmkool gebruikt om een heerlijke, gezonde salade te maken.

Ingrediënten:

– 2 koppen palmkool, gesneden
– 1/2 kopje geroosterde pijnboompitten
– 1/4 kopje gedroogde cranberry’s
– 1/4 kopje gehakte walnoten
– 1/4 kopje olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Leg de palmkool op een bakplaat en rooster deze in de oven gedurende 15 minuten.

3. Meng in een grote kom de geroosterde pijnboompitten, gedroogde cranberry’s, gehakte walnoten, olijfolie, citroensap, zout en peper.

4. Voeg de geroosterde palmkool toe aan de kom en meng alles goed.

5. Serveer de salade direct of laat deze afkoelen in de koelkast.

Palmkool

Geef een reactie

Schuiven naar boven