Palmkool pasta

Palmkool pasta is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een lekkere combinatie van groenten, pasta en een heerlijke saus. In dit recept gebruiken we palmkool, maar je kunt ook andere groenten gebruiken zoals broccoli, bloemkool of courgette. De saus is een combinatie van olijfolie, knoflook, peterselie en citroensap. Dit recept is een heerlijke maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 250 gram pasta

– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde basilicum
– 1/2 theelepel gedroogde peterselie
– 1/4 kopje citroensap
– 1 kopje palmkool, in stukjes gesneden

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de palmkool toe en bak deze 2-3 minuten.

4. Voeg de kruiden toe en bak nog 1 minuut.

5. Voeg het citroensap toe en laat het geheel nog 2-3 minuten bakken.

6. Voeg de gekookte pasta toe en roer alles goed door elkaar.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de pasta meteen.

Palmkool pasta

Geef een reactie

Schuiven naar boven