Palacsinta

Palacsinta is een Hongaarse specialiteit die bestaat uit dunne pannenkoeken gevuld met een verscheidenheid aan ingrediënten. Het is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je kunt serveren als ontbijt, lunch of diner. In dit recept leer je hoe je een heerlijke palacsinta kunt maken met een vulling van kwark, banaan en honing.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 eieren
– 2 kopjes melk
– 2 eetlepels boter
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel bakpoeder

Vulling:

– 2 kopjes kwark
– 2 bananen, in plakjes
– 2 eetlepels honing

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, eieren, melk, boter, zout en bakpoeder in een kom tot een glad beslag.

2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje boter toe.

3. Giet een klein beetje beslag in de pan en draai de pan zodat het beslag gelijkmatig over de bodem verdeeld is.

4. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit met de rest van het beslag.

5. Meng de kwark, banaan en honing in een kom.

6. Leg een pannenkoek op een bord en verdeel de vulling erover.

7. Rol de pannenkoek op en bestrijk de bovenkant met honing.

8. Serveer de palacsinta warm.

Palacsinta

Geef een reactie

Schuiven naar boven