Paksoi stamppot

Paksoi stamppot is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van paksoi, aardappelen en spekjes. De paksoi geeft het gerecht een frisse smaak en de spekjes zorgen voor een lekkere crunch. Dit recept is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 1 paksoi

– 2 uien

– 100 gram spekjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kerriepoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen gaar en giet het water af.

2. Snijd de paksoi in dunne reepjes en de uien in kleine stukjes.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

4. Voeg de knoflook, paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de paksoi toe en bak nog een paar minuten.

6. Voeg de aardappelen toe en roer alles goed door elkaar.

7. Voeg de spekjes toe en bak nog een paar minuten.

8. Serveer de paksoi stamppot met wat extra olijfolie en peper.

Paksoi stamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven