Paella valencia is een klassiek Spaans gerecht dat bestaat uit rijst, groenten, kip en chorizo. Het is een heerlijk gerecht dat je met de hele familie kunt delen. In dit recept leer je hoe je een heerlijke paella valencia kunt maken.
Ingrediënten:
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 kippenbouten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel saffraan
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1 kopje rijst
– 2 kopjes kippenbouillon
– 1/2 kopje gedroogde erwten
– 1/2 kopje gesneden chorizo
– 1/2 kopje gesneden paprika
– 1/2 kopje gesneden courgette
– 1/2 kopje gesneden tomaten
– 1/4 kopje gesneden olijven
– 1/4 kopje gesneden peterselie
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.
2. Voeg de kippenbouten toe en bak tot ze gaar zijn. Voeg het paprikapoeder, saffraan, zout en peper toe en roer goed.
3. Voeg de rijst toe en roer goed. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
4. Voeg de erwten, chorizo, paprika, courgette, tomaten, olijven en peterselie toe en roer goed.
5. Laat het gerecht op laag vuur sudderen tot de rijst gaar is. Roer af en toe.
6. Serveer de paella valencia met een frisse salade.