Paasstol

Paasstol is een traditioneel Nederlands gebak dat wordt gegeten tijdens Pasen. Het is een luchtig, zoet brood met een korst van suiker en kaneel. Het is een heerlijk gebak dat perfect is om te delen met familie en vrienden tijdens de Pasen. Hieronder volgt een recept voor het maken van paasstol.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels kaneel

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 2 eieren

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels vanille extract

– 2 eetlepels krenten

– 2 eetlepels rozijnen

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder en kaneel in een kom.

3. Voeg de boter, suiker, eieren, melk en vanille extract toe en meng tot een glad deeg.

4. Voeg de krenten en rozijnen toe en meng goed.

5. Vet een bakvorm in en giet het deeg erin.

6. Bestrooi met de suiker en kaneel.

7. Bak de paasstol in de oven gedurende 40-45 minuten.

8. Laat de paasstol afkoelen en serveer.

Paasstol

Geef een reactie

Schuiven naar boven