Paarse zoete aardappel

Paarse zoete aardappelen zijn een heerlijke en gezonde manier om je maaltijd te verrijken. Ze zijn rijk aan vezels, vitamine A en C, en bevatten ook kalium, magnesium en calcium. De paarse kleur komt van de antioxiderende stof anthocyanine, die ook wordt gevonden in bessen. De zoete smaak komt van de suikers die in de aardappelen zitten. In dit recept worden de paarse zoete aardappelen gebakken met knoflook, kruiden en olijfolie. Het resultaat is een heerlijke, gezonde en kleurrijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 4 paarse zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel kruiden naar keuze (bijvoorbeeld oregano, tijm of rozemarijn)

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

3. Voeg de knoflook, kruiden, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

4. Bak de aardappelen in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Serveer de paarse zoete aardappelen warm.

Paarse zoete aardappel

Geef een reactie

Schuiven naar boven