Paardenbloem

Paardenbloem is een veelzijdige plant die al eeuwenlang wordt gebruikt in de keuken. Het is een heerlijke, voedzame en gezonde toevoeging aan veel gerechten. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke paardenbloem salade kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 koppen paardenbloemblaadjes
– 1 kop gesneden wortel
– 1 kop gesneden komkommer
– 1 kop gesneden tomaat
– 1/4 kop olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 1 eetlepel honing
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Was de paardenbloemblaadjes grondig en laat ze uitlekken.

2. Snijd de wortel, komkommer en tomaat in kleine stukjes.

3. Meng de olijfolie, citroensap, balsamicoazijn, honing, zout en peper in een kom. Roer goed door.

4. Voeg de paardenbloemblaadjes, wortel, komkommer en tomaat toe aan de kom met de dressing. Roer goed door.

5. Serveer de salade direct of laat de smaken nog even intrekken.

Eet smakelijk!

Paardenbloem

Geef een reactie

Schuiven naar boven